Oogmeetdagen

21, 22 en 23 april Oogmeetdagen bij Von Oy

 

Wegens het grote succes hebben we dit jaar opnieuw onze jaarlijkse oogmeetdagen op 21, 22 en 23 april 2022. Wij van Von Oy Optiek zijn trotse gebruikers van de DNEye scanner van Rodenstock, maar op deze speciale dagen beschikken we over twee DNEye scanners. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer mensen hun perfecte bril aan te meten. 

Tijdens de oogmeetdagen kunnen bezoekers vanuit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omstreken kennis maken met de hyper nauwkeurige multifocale- of enkelvoudige brillenglazen, gebaseerd op een volledig biometrisch oogmodel, oftewel B.I.G. BIOMETRISCH INTELLIGENTE GLAZEN.
 

Vanwege de te verwachten drukte komt op 21, 22 en 23 april de speciale BIG-vision capsule naar Appingedam. ‘We willen iedereen van harte uitnodigen om langs te komen voor dit unieke oogonderzoek.

Maak snel een afspraak

 

Extra korting

Of maak telefonisch een afspraak via 0596-622491
Mocht na onderzoek blijken dat wij jouw zicht kunnen verbeteren met de B.I.G. EXACT glazen, geven wij je €100,- korting bij multifocale en bij enkelvoudige brillenglazen krijgt u €60,- korting.

 

"Kees: Eindelijk heb ik scherp zicht !"

 

Waarom een oogmeting?

Wie vroeger naar de opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plusafwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Maar wist je dat jouw ogen 250.000 maal per dag bewegen? Oogbewegingen vinden continu plaats. Dit betekent dat het gezichtsvermogen zich continu in een dynamische toestand bevindt en het oog zich scherp stelt op nabije, middellange en verre afstanden. Daarnaast gebruiken we onze perifere zicht om ons te oriënteren terwijl het oog beweegt. 

 

Von Oy Appingedam meet uw ogen met de ultramoderne DNEye scanner.

 

 

Zien doe je niet met je ogen. Zien doe je met je hersenen.

Onze hersenen nemen waar wat er in onze omgeving gebeurt. Om je eenvoudiger door de omgeving te verplaatsen, heb je een bril nodig die je de best mogelijke visuele informatie biedt. Op die manier ontvangen de hersenen de juiste input voor een nauwkeurige oriëntatie en bepaling van wat er om je heen gebeurt. Vervolgens kun je bepalen waar je op wilt focussen en hoe je daarop moet reageren.
98% van alle multifocale glazen ter wereld sluiten niet exact aan bij de ogen van de drager. Dit omdat ze ontworpen zijn volgens een standaard oogbol. Daarom is het zo belangrijk dat multifocale- of enkelvoudige brillenglazen alle kijkhoeken ondersteunen en niet alleen één scherpstelpunt in het midden. Maar om dat mogelijk te maken, hebben we nauwkeurige gegevens over het individuele oog nodig, want elk oog is anders. 
Dankzij de baanbrekende B.I.G. Vision™ technologie van onze glasleverancier Rodenstock zijn wij in staat om met de DNEye scanner jouw oog op microniveau in kaart te brengen.

Von Oy Appingedam meet uw ogen met de ultramoderne DNEye scanner [Link naar DNEye scanner pagina].


Von Oy gaat verder dan de huidige standaarden binnen de optiekbranche.

Met de DNEye scanner meten wij de vorm en lengte van uw ogen, deze zijn net zo individueel als jijzelf. Dit geldt ook voor de locatie van het scherp zicht centrum, deze varieert van persoon tot persoon. 
Dit betekent dat als we je scherp zicht willen bieden, we brillenglazen moeten maken die gebaseerd zijn op de nauwkeurige gegevens van elk individueel oog. Tijdens dit onderzoek scant het instrument jouw ogen met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het maar liefst 1200 hypernauwkeurige metingen verricht. Het resultaat: er kunnen biometrische brillenglazen gemaakt worden die gebaseerd zijn op de biometrie van jouw individuele ogen. Brillenglazen die je het aller scherpste zicht bieden in alle lichtomstandigheden.

 

Maak een afspraak en laat jouw ogen meten.


Afspraak maken

 

B.I.G. Biometric Intelligent Glasses


B.I.G. EXACT biedt grote voordelen zoals: Optimaal zicht overdag, tijdens de schemer en ’s nachts, een scherper zicht dan voorheen, een groter visueel comfort vergeleken met de oude bril, meer contrast waarnemen en een kortere aanpassingstijd. Zo kijkt u meer ontspannen en ziet meer details, diepte, contrast én kleuren.

 

 

Maak een afspraak en laat uw ogen meten!

 

Afspraak maken voor de optiekdagen